Over Sylvia

Ik ben Sylvia Koelewijn getrouwd en moeder van drie kinderen. Ik woon in Bunschoten- Spakenburg, en ik ben een creatief en ondernemend type. Mijn grote passie is alles wat met verf en de Schilderkunst te maken heeft. Mijn passie voor het schilderen is ontstaan in het jaar 2011 na een cursus Aquarel schilderen. Ik ben daarna nog vele opleidingen en cursussen gaan volgen, om te leren wat ik nu allemaal in praktijk kan brengen op het witte doek. En door mezelf constant uit te dagen ben ik me altijd blijven ontwikkelen, en met alle strubbelingen van dien, heeft het mij gebracht waar ik nu ben.

Wat ik schilder

Mijn passie ligt in het maken van Christelijke Schilderijen, deze kies ik vaak uit op mijn gevoel, en ieder schilderij verteld ook weer een Bijbels verhaal. Het maken van portretten en dieren heeft ook een voorkeur. Ik maak ook werk in opdracht!

Verder schilder ik gewoon onderwerpen die mij aanspreken. Ik zelf schilder met Acrylverf van Golden Open en met Olieverf van Rembrandt, Gamblin of Mussini. Ik verwerk ook graag structuren en diverse Mixed-Media in mijn werk, ik werk dan bv met veel pasteuze pasta''s die ik zelf maak. Ook gebruik ik gips, easy 3d flex, powertex, structuurpasta's, en zand. Eigenlijk van alles om het interessant te maken.

Werkwijze

Ik begin met het doek een kleurtje te geven, en dan ga ik tekenen of (wat sneller schetsen).

daarna begin ik met een onderschildering in rauwe umber (Een bruine verf),en dan ga ik met kleur mijn schilderij uitwerken met dunne lagen verf dat doe ik net zo lang totdat ik bij het resultaat kom dat ik wil, en dat kunnen wel heel veel laagjes zijn! Als ik een meer explosief schilderij wil dan benader ik dat op een geheel andere wijze, er zijn gewoon veel manieren om tot een goed resultaat te komen. Voor iedere Kunstenaar is dat weer anders en ieder doet het op zijn manier. Als ik iets maak met veel structuren laat ik mijn geest op de vrije loop, en vaak ontstaan dan de mooiste schilderijen. Ik verleg steeds mijn grens en ga heel graag nieuwe uitdagingen aan!!


Learn More

Schilderlessen en Workshops

Ik geef ook Schilderlessen en leuke Workshops iets wat ik vreselijk leuk vind om te doen. Dit is ontstaan doordat er in mijn  omgeving vaak werd gevraagd geef je ook schilderlessen? Vandaar dat ik dit dus eerst voorzichtig ben gaan doen met een klein groepje. Inmiddels geef ik twee ochtenden en twee avonden les aan kleine groepjes in mijn  gezellig Atelier op mijn bovenverdieping.